h0lla . sem0gA aNdA bErGeMbiRa mElAyAr! bl0gg!E nIh yek . MuLa pd 4.1.2012 , NuRiDz aKaN Jrg upDaTeD bl0g krn inGin f0cus pd sTuDy

ding ding dong

December 31, 2012

Assalamualaikum w.b.t 

Olaaa , nuridz kembali mengupdate , hehe . post baru pada hari terakhir 2012 , 31.12.12 :) sedih 2012 bakal berakhir dan muncul lah 2013 . tahun baru , semuanya baruuu :D semoga tahun 2013 lebih baik dari 2012 , amin . 


heyhey apa cita tahun baru korang ? awin tak p sambut pun , malas aih . dengan jalan jem , sesak orang ramai . errghhh ! baik sambut kat facebook , twitter , blog ja kan ? hehe :D lagipun anak dara kan tak elok kuaq malam , ya dak . hee :D 
Alhamdulillah , ada beberapa impian awin tahun 2012 ni tercapai . tahun ni awin rasa sangat-2 best & banyak kenangan terindah . awin dapat solat berjemaah dengan orang yg dicintai , dapat pi jom heboh , pi taman tasik titiwangsa (tempat nostalgia kami) , pi shopping raya kat kl sama , dapat buka puasa sama , pi shopping barang study sama , dapat spendtime bersama dia & macam-2 lagi .

segala-galanya indah tahun 2012 . semoga tahun 2013 lebih indah dari tahun-2 lepas , amin :) semalam 31.12.12 , semuanya last bagi ku . last cuti , last bangun lambat , last goyang kaki kat rumah , last bebas dari homework , last dapat tengok muka dia , last kena bebel dengan dia , last dengar dia wat lawak , last kena buli dengan dia , last buatkan sarapan utk dia , last jaga makan minum dia , last masak utk dia , last lepaskan rindu dengan dia , last tengok senyuman dia , last dengar gelak tawa dia , last bersama dia & everything is last with him . pasni , just contact melalui fon , fb jela . huhu :( act , i'm veryvery sad but ... its oke . toksah pikiaq sangat , just pikir spm . tunggu 6 bulan dia balik sini , lega . pastu , dia dah tak pi jaoh-2 da . sambung study & keje sini ja , in syaa Allah :) 6 bulan pun setengah tahun wooo . nak tunggu habes setahun pun punyalah susah ni kan setengah tahun pun rasa berzaman menunggu . sabor ye awin sabor . sabar kan separuh daripada iman . sabar dahulu hasilnya kemudian manis ^_^

abang , jangan lupakan ayg kat sini ye . dok sana jangan noty-2 tau , ingat ayg kat sini . jaga makan minum elok-2 . jangan makan sebarangan oke , ingat pesan ayg . jaga kesihatan tu tau . jangan makan luar sangat , tak elok . take care sayangx . nanti ada movie baru tolong download kan eh ? hehe , balik ayg nak tengok .  i'll always waiting you , always miss & love you :) harap abang pun sama . abg milik ayg & ayg milik abg , in syaa Allah . amin :)






December 13, 2012

kenangan terindah 2012

Assalamualaikum w.b.t.


haii , kita sambung cerita lagiii yee . hehe , tak salahkan . banyak kenangan terindah antara aku dan bakal imamku sepanjang tahun 2012 ni . ada kenangan manis , sedih , bahagia , lawak yg tak boley dilupakan . kenangan tuh akan ku ingat sampai bila-2 , ewahhh :)

selama 3 tahun 4 bulan ni , aku sangat-2 bahagia bersama bakal suamiku . dialah kekasih hati , jantung hati & semua yg berkaitan hatilah  hehe :D bila aku merajuk dia pujuk , dia lah yg buat aku ketawa dengan lawak   yg betol-2 lawak haha , dia lah yg jaga aku , caring pasal aku , setiap hari tanya mama aku dah makan ka belum , dia sorang ja yg pandai amik hati aku , dia sorang ja yg pandai pujuk aku . kalau nak tahu aku nih seorang yg kuat merajuk , sapa yg betoi-2 pandai pujuk ja aku akan okey . bila merajuk aku akan diam & muka masam ja , takmau senyum dah . kadang-2 susah jugak la dia nak pujuk tapiii dengan usaha dia , aku tak merajuk dahh . hee :D

dia banyak buat aku ketawa . memang cinta kami tak macam orang lain , selalu pi shopping , tengok wayang , jalan-2 . tapi kami tak . kami banyak luangkan masa kat rumah . dia datang rumah aku nak luang masa dengan aku sekali gus dapat luangkan masa dengan family aku sekali :) kadang-2 aku sedih jugak , aku dan dia tak macam orang lain asik dok kuar jalan-2 . cuti ni pun aku banyak dok rumah ja . setahun 3/4 kali ja kami kuar pi tengok wayang semua . tapi aku paham keadaan dia macam mana , busy dengan keje , nak simpan duit kahwin bagai , duit study lagi . macam-2 kan , so aku paham situasi dia . dan aku pun tak kesah semua tu , janji kami bahagia . cinta kami di fb jugak tak macam org lain yg selalu dok bersayang-2 dalam fb . kami biasa ja , takda nak sweet-2 bagai kat fb . dia kata kalau kami dok sweet-2 dalam fb tu , bukannya org suka sangat . nanti macam orang dok mengata kami , tu pasai la dia taknak . lagi pun dia ni jenis yg tak suka menunjuk-2 . kalau kat luar pun dia biasa je dengan aku , pegang tangan pun jarang-2 . memang aku tingin la jugak macam orang lain yg sweet-2 tuh kan . dia cuma AKAN tunjuk sikap romantik , loving , caring bila berdua ja . dia takkan tunjuk depan orang . i'm Proud of him . aku paham sikap dia macam mana , aku paham apa yg dia nak , apa yg dia suka & tak suka . aku kenal siapa bakal suamiku ^_^ . sedangkan nabi pun tak pernah tunjuk depan orang yg dia sayang isteri dia kan :) 

tahun ni rasa-2 nya dia sangat happy owt . nak tahu sebab pa ? raya tahun ni tema baju raya oren . aku yg cadangkan warna tu . tiba-2  family dia join sekali oren , 1st time la sama ngan aku . dia pun rasa happy la kan . then , time family aku buat open house dia dapat join sekali . dengan sedaya upaya dia habiskan keje cepat-2 semata-mata nak join open house kali ni . tak mau jadi macam tahun lepas dah , dia tak dapat join sebab kena keje sampai lewat petang . baju raya dia dah bawak tinggal kat rumah aku pagi tu , then balik keje bagi dia minum sat teros pi tukaq baju melayu . nak amik gambar punya pasai , baju sama tema la katakan :) tahun lepas tak dapat amik gambar sama :( memang seronok la open house tahun ni , happy sangat-3 .




tahun ni pun dia buat open house juga , biasa-2 ja la . aku pi rumah dia dalam 2 jam then balik , sebab dah lama dok borak ngan mak dia , kawan dia pun nak mai time tu , malas nak menyemak kat situ lama-2 . haha
rasanya cerita yg paling buat dia happy sangat , dia dapat adik baruu owt . mula-2 macam tak percaya ja , mak dia pun tak tahu tiba-2 dah ada sampai dah 6 bulan . rezeki la kan , dapat lah pulak dia adik perempuan , memang rezeki sungguh laa :) alhamdulillah . aku pun rasa dok tingin nak adik lagik sorang , boley dak cakap kat mama . haha , aku ni tingin nak adik laki tapii tak tahu la kan . semua tu Allah yg tentukan :) 

tahun ni memang takda pi mana la sebab dia busy sangat-2 lepas adik dia lahir . dia kena jaga makan minum keluarga dia la , kemas rumah bagai la , macam-2 la . tu yg takda masa sangat , nak jumpa pun susah . tapi lepas ja mak dia habis pantang ringan la sikit keje dia . dah boley jumpa tiap-2 hariii , hehe :D jumpa adik dia pun belum lagi , tah bila agaknya dapat pi tengok , hmm . even mak dia dah habis pantang pun , dia bukan nya boley pi mana sangat . tu pasai la tahun ni tak dapat pi jalan-2 dengan dia . selalunya macam tahun lepas cuti , pi mandi manda kat Sg Gabai dengan family aku . tahun ni ingatkan nak pi melaka / I-CITY shah alam tapi tak boley . hmm , dapat pi jalan-2 putrajaya jela . tu pun sat ja sebab hujan . lagi pun sekarang nih kan musim hujan , tak ley nak buat pa lah . tahun depan pulak aku sPm , memang tak dapat kuar la kan . tunggu aku habis sPm laa nampaknya . 

tahun depan dia ada konvo , dalam bulan 9 camtuh owt . tak saba rasanya nak pi tengok dia konvo , camna la agaknya haha :D aku pulak yg terlebih excited :) tingin nak tengok camna orang konvo ni , esok-2 aku pulak haha . hope tahun depan kenangan kami lebih indah dari kenangan tahun ni , amin :)



pi makan Steambot bersama bakal suami dan family tersayang :)


bersiar-siar di Putrajaya yooo :)


wayang time at Berjaya Times Square :)


nenek membebel :D

Assalamualaikum w.b.t . 

sudah agak lama tak update blog dan baru harini m0od mengupdate tu ada , hehe :D last post pun pasai raya , kan lama tu . lepas post raya tu sampai laa ni baru la tingin nak update blog , kalau tak memang tak bukak-2 aih . dah bersawang pun blog ni haha . nak jenguk sikit-2 kat blog ni pun terasa begitu malas . harini takde koje ringankan lah jari ni tuk update new post :) 

lagi pun ceq busy sangat , lagi-2 sebelum cuti sekolah . dok busy dengan kerja kursus akaun laa , patotnya kena hantaq sebelum cuti tapii tak siap terpaksa la hantaq 28/11 haritu . act , malas sebenarnya nak pi sekola time tu semata-mata nak hantaq folio . memang pening la otak ni dok buat folio akaun , asik dok salah print ja . mata nak kena jelas , kang silap naya ja . lepaih hantaq kat cikgu , fuhhhh lega sungguh ! takda beban dahh , relax habes . on9 , masak , tengok tv , jaga baby je koje time cuti :) busy dok fb , twitter ja , tuh yg maleh nak update-2 blog ni . lantak pi lah blog dah bersawang-rawang ka , layout lama ka , lagu lama ka , 1 benda pun tak tukaq . lantak pi lah semua tu , peduli apa kan haha :P

So, harini tetiba ja rajin nak ubah sikit-2 tapi line internet veryveryveryveryvery slowww . dah fed up , cuma update post baru ja yg mampu . hang bosan toksah bukak blog ceq , dah tahu ceq ni pemalas orangnya :P memang bosan sungguh kalau hampa tengok blog ceq . awat ceq guna bahasa kedah pulak ni ? haha lantak pi lah , rasa seronok pulak haha .

dah nak masuk 2013 , yeAy . perasaan sedih , happy , tak seronok & macam-2 lagi laa . 2013 aku adalah calon SpM , tahun akhir sekolahh yeAyyyy . Tapitapitapitapi rasa malasnyaaa nak pi sekola . kena bangun pagi , tiap hari ada h0mework , kena ir0n baju , siap jadual , ada exam dandandandan akhir tahun sPmmmmmm . ouhhh noooooo , takot-3 . in syaa Allah aku boleh lakukan yg terbaik demi ku & keluarga ku ! amin ya rabbal alamin :)

bakal suamiku (eceh bakal suami , in syaa Allah . kalau kita panggil bakal suami/bakal makmum 40 kali in syaa Allah termakbul , amin-2) juga mahu balik kedah dah , 2013 juga sem akhir dia . sama la kami , tahun akhir . hehe :D dia habis sijil , aku habis sekolah haha . then , kami cadang nak sambung study sama-2 . dia sambung diploma , aku juga sama . in syaa Allah :) banyak kenangan terindah kami tahun ni 2012 , ada bahagia , sedih , lawak & macam-2 lagii laa . agak-2 nya dah boley buat novel owt tentang aku & bakal suamiku haha :p Cerita kenangan terindah kami tahun ni , update post yg baru nah . dah panjang sangat post nih , kang tak larat nak baca haha  :P

August 29, 2012

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI 2012 ^___^

ASSALAMUALAIKUM :)

haii , kita bertemu lagi . eh silap lahh . kita bercerita lagii , hehe :) act , awin malas sangat-2 nak menaip ni tapiii taip jela kan . kalau tak , tak berubah-2 lerr blog ni . 

99.9 % orang kat dunia ni tak sabar-2 nak menyambut AIDILFITRI kan kan ? alaa , tak ya tipu laa . awin tahu da , awin pun tak sabar-2 gak ni . hee :) eh eh , before that awin nak tahu apa tema baju raya korang ? meh ler share-2 . sharing is caring right ? hikhik 

nak tahu tak tema baju raya awin tahun ni ? tak nak tahu takpe , awin nak gi tahu gak . peduli hape :p ahakx
awin tahun ni OREN , sama dengan 1 FAMILY EN.SAYANG . so0o sweet kan kan ? macam tak caya je tahun ni raya 1 family sama ngan EN.SAYANG . next year , tema semua sama ngan family sebelah awin pulok . tak saba nak p shopping raya tahun depan pulak , hehe :) korang , please be jelly oke ! haha :D

btw , awin nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI 2012 , hee :) 
awin menyusun 1o jari mohon ampun & maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki jika ade terkasar bahasa pada yg mengenali & yg tidak mengenali awin . manalah tahu maybe awin ade menyinggung perasaan  
korang sepanjang awin bercel0teh kat blog , fb / twitter kayy . maaf zahir & batin .


semoga RAYA tahun ni amat berMAKNA buat kita semua :)




RAMADHAN 2012 ^__^

ASSALAMUALAIKUM  :)

setelah sekian lama awin tak update blog . rasa nya adalah dalam 2 , 3 bulan gak tak jenguk-2 blog ni . 
maklum la asik dok dengan tweet & fb ja , blog un dipinggirkan . hee :D
SORRY MY CUTIE BLOG :p 

tetiba ja teringat kat blog , tuh yg nak update ni . bulan RAMADHAN sangat-2 lah bermakna buat kita semua . bulan yg sangat TERISTIMEWA . sebulan kita berpuasa , menahan lapar & dahaga .... lalala ~ sambung-2 lagu tuh :) hee . RAMADHAN 2012 ni memang best sangat-2 . banyak kenangan terINDAH aku dan dia , ehem-3 . hahaha 

apa lah yg best sangat tuh kan ? teka lah apa dia :p tak ya la teka-2 , mesti korang malas nak maen teka- teki , teka-tekok ni kan . hahaha . wat lekk je ..... act , ramadhan taon ni meriah lah jugak sebabnyaaaaaaaa awin dapat berSAHUR , berBUKA puasa bersama EN.SAYANG (sigem0k) . hee . macam-2 owt kiteorang buat spend time bersama :) ehehehe 

nak tahu lagi tak ? hee , gedik nya awin ni :p lantak pi lah , this is my blog oke ! i'm the OWNER ! DO I CARE ? wekkk :p oke , continue balek . then , awin pi bazar ramadhan sama-2 . ada jugak la dalam 3/4 kali . pi bazar semenyih , bazar yg dekat ngn uma dia , bukak puasa at uma mak lang awin . wee , memang happy la time tuh :) jelly sikit , hahaha :p

then , 2nd last puasa hari jumaat kan , EN.SAYANG spend time bersama dari pagi sampai la petang dalam kol 6 lebih camtu . lama kan ? lagi pun malam tuh dia nak gerak kampung da , awin un besok sabtu tu nak gerak kampung gak . so jumaat tu lah spend time sama-2 , nanti tak jumpa 4 hari . itu pun nasib baik la dia tak stay kampung lelama sampai seminggu . kalau tak memang tak jumpa lah sampai start sekola . kalau macam tahun lepas , seminggu la dia kat kampung . memang awin bosan giloo kat uma ni . da la rindu lama tak jumpaa , hee :)

oke-2 stop lah pasai RAMADHAN , pasni story pasai RAYA pulok . tak sabar ni nak raya :)



April 8, 2012

3 TEMUJANJI a.k.a 3 HARI

hai si cantik , si hensem . ASSALAMUALAIKUM , cehat sume ? :)

wahhh , dalame owt tak update blog . missmissmiss <3 
da berhabuk haa blog nih . now , masenya nak kemas-2 kasi licin balek . 
hee :)

oke , semalam kan awin pi date wif  mr.yoshiwarn . wow-3 , rase seronok cgt . 
tgk movie 3 TEMUJANJI . oke lah , not bad . ade beberapa syarat utk 3 temujanji .

- hanya berdua
- no hearts feeling
- berpisah dgn cara baik 

haish , kalo anda boley wat camtuh tak agak-2 nya ? haha , lame-2 mesti cair gak kan :)




eh , tudung kite sepadan lah ngn  mr.yoshiwarn .
baju kite un warna nak dekat-2 same lah , hee 
auw-2 , sukenye :)

oke , yg paling penting selama 3 hari kite spend time bersama , itu adalah hari yg paling indah buat 
saya . muahx , thanx syg wat saya gembira selama 3 hari a.k.a 3 temujanji . hope abg gembira jugak :) 
harap bertahan lah utk sebulan lebih ye , hee 

March 12, 2012

lepas rindu

hey hoy , ASSALAMUALAIKUM :)
lame dah kan awin tak berceloteh at blog nih haa . haish , malas lahh . bz ngan exam lagy haritu .
tension nih tension ! ehek 

kite nak story cket at awk nih . nak twu tak , rinduu kite yg da lame terpendam nih dah lepas . hehe
even 2 hari je dpt lepas kan rindu bersama sidia , alhamdulillah syukur cgt . setelah sebulan tak jmpe lah katekan . tapi mmg rasenye skjap gler lahh . tak puas nak dgr lawak sidia , hehe . takpe-2 , awai bln 4 syg balek lagy kan ? missmissmiss you so much auw-3 <3 abg kena twu tuh , hee 

lepas je bln 4 tuh , 2 bulan ler menahan rindu nih lagii . huhu :( hope kite berjaohan tak lame camnih . dugaan byk yg dtg . kekadang bile dkt un tak sonok jugak kan ? bile jao dpt lepaskan rndu puas-2 bile jumpe t ^__^
lalala ~ fall in love wif you , dear  <3

February 21, 2012

OFFER !!

ASSALAMUALAIKUM guys . lame suda tak membebel at blog nih haa , kan-3 ? 
HAHAHA :D blog nih un rase rndu kat owner dye :p hee

oke-2 ,  post title awin mlm-2 buta nih ' GOT OFFER '  . eh , tawaran ape pulok yg dpt nih ?
hikhik . haritu , ckg nak wat rombakan kelas sbb kelas PD tak nak wujudkan lagy dah . 
alahai , kesian kls PD . s0 , budax-2 PD sume kena pindah ler mcok kelas mane-2 . ade yg pilih nak mcok SV , RT , EA & mybe KATERING . budax kelas EA pulok kenalah mcok AKAUN tapi tak semua lah . dlm 4/5 owg camtuh . haish , kalo ramai-2 memang tak sanggup lah . before , dowg mcok un kelas da mcm ZOO . hahaha :D normal lah kan ? ckg takde , hape lagy . enjoy lah . hee :p kelas ACCOUNT mmg BEST wey . kelas kami HAPPY GO LUCKY ^^

pastu , guru kelas ACC tanye lah awin nak mcok SAINS ke dok ? ceteka ape jwpn awin ? 
hee :p 

awin :  hm , TAK NAK lah CIKGU 
cikgu :  NAPE PULAK TAK NAK ?
awin :  SAYA DA SERONOK AT KELAS ACC nih , hee :p
cikgu :  ouh , OKE TAKPE LA . 

budax acc , s0wg un takde yg pindah sains . kate dowg tak nak amek risiko :)
yg peliknya , dulu awin yeye je pi merayu at ckg nak mcok sains . bile tak dpt , balek uma siap nanges-2 lagy .
HAHA , kelakar lah . ttbe skrg nih dpt offer tak nak pulok . pdhal dulu , tuh lah impian awin nak mcok sains then belaja sampai jadi DOKTOR . larr nih , minat ACCOUNTANT pulok dah . haish <.>

mama , abah & family siap bg support lagy suro mcok sains . tapi hati nih da terpaut kat acc . mama , abah , mkteh , mk ngah .. kakak minx maap . I'M SO SORY k . but , i promise i will study smart for my life & family :) loveuall <3

ALHAMDULILLAH , s0 far oke lah wat mase nih . insyaALLAH , i can do it :) si dye un support & suro teroskan at kls acc tuh . thanx everyone ^^

February 10, 2012

jom ckola sabtu :)

hey hoo , ASSALAMUALAIKUM pretty , hensem , cutie , sweetie , smartie . HAHA
ape kabo ? cehat sejahtera dok nih kamo-2 sume ? hee :p 

penat betoi lah harini . cek , jdi EDITOR SEKOLA taon nih . yeehee :p mmg best ade jwtn tp paling maleh nak mai ckola time hari cuty . huh , paling tak suke . dan tak suke tulis-2 sume . ingtkan kne edit-2 je ouw , haish . takpe lah , terima seadanya , ewahh :)

kan best kalo ade gmbr aq dlm majalah cahaya taon nih , hee :p and tady mmg best gler lah dok berjemur tgh panas at perhimpunan tdy utk berslm-salaman ngn pengetua & lambaian kasih . hee :p mak aih , punye lah lmbt nak tggu giliran pn esah smpai kat kteowg . terbakor den dibuat eh ? HAHAHA . takpela , aq msih dpt bersabo demi pn esah tersayang , ewahhhh <3 LOVEYOUPUANESAH :) ngehehe :p

harini terbaek lah , kene jemur setengah jam kat tgh-2 perhimpunan tdy . nak bersalam-slman ngn pn esah , kami sanggup berjemur demi mu ckgu . ececeh ~ yeye je . pdhal rmai yg merungut tdy sbb kepanasan yg tearamat . panas terik gler-2 lah . kat dunia tak ley tahan , camne agknye di neraka t kan . semoga kami semua ditempatkan di syurga . amin-2 ya rabba alamin ~ :) alhamdulillah , harini dpt balek awai . kol 11.30 da dpt balek . hee :p rugi ouw tak bwk cam tdy . hadoii , salu cmnih auw . tak prnah pker dari awai , hm !