h0lla . sem0gA aNdA bErGeMbiRa mElAyAr! bl0gg!E nIh yek . MuLa pd 4.1.2012 , NuRiDz aKaN Jrg upDaTeD bl0g krn inGin f0cus pd sTuDy

ding ding dong

December 13, 2012

kenangan terindah 2012

Assalamualaikum w.b.t.


haii , kita sambung cerita lagiii yee . hehe , tak salahkan . banyak kenangan terindah antara aku dan bakal imamku sepanjang tahun 2012 ni . ada kenangan manis , sedih , bahagia , lawak yg tak boley dilupakan . kenangan tuh akan ku ingat sampai bila-2 , ewahhh :)

selama 3 tahun 4 bulan ni , aku sangat-2 bahagia bersama bakal suamiku . dialah kekasih hati , jantung hati & semua yg berkaitan hatilah  hehe :D bila aku merajuk dia pujuk , dia lah yg buat aku ketawa dengan lawak   yg betol-2 lawak haha , dia lah yg jaga aku , caring pasal aku , setiap hari tanya mama aku dah makan ka belum , dia sorang ja yg pandai amik hati aku , dia sorang ja yg pandai pujuk aku . kalau nak tahu aku nih seorang yg kuat merajuk , sapa yg betoi-2 pandai pujuk ja aku akan okey . bila merajuk aku akan diam & muka masam ja , takmau senyum dah . kadang-2 susah jugak la dia nak pujuk tapiii dengan usaha dia , aku tak merajuk dahh . hee :D

dia banyak buat aku ketawa . memang cinta kami tak macam orang lain , selalu pi shopping , tengok wayang , jalan-2 . tapi kami tak . kami banyak luangkan masa kat rumah . dia datang rumah aku nak luang masa dengan aku sekali gus dapat luangkan masa dengan family aku sekali :) kadang-2 aku sedih jugak , aku dan dia tak macam orang lain asik dok kuar jalan-2 . cuti ni pun aku banyak dok rumah ja . setahun 3/4 kali ja kami kuar pi tengok wayang semua . tapi aku paham keadaan dia macam mana , busy dengan keje , nak simpan duit kahwin bagai , duit study lagi . macam-2 kan , so aku paham situasi dia . dan aku pun tak kesah semua tu , janji kami bahagia . cinta kami di fb jugak tak macam org lain yg selalu dok bersayang-2 dalam fb . kami biasa ja , takda nak sweet-2 bagai kat fb . dia kata kalau kami dok sweet-2 dalam fb tu , bukannya org suka sangat . nanti macam orang dok mengata kami , tu pasai la dia taknak . lagi pun dia ni jenis yg tak suka menunjuk-2 . kalau kat luar pun dia biasa je dengan aku , pegang tangan pun jarang-2 . memang aku tingin la jugak macam orang lain yg sweet-2 tuh kan . dia cuma AKAN tunjuk sikap romantik , loving , caring bila berdua ja . dia takkan tunjuk depan orang . i'm Proud of him . aku paham sikap dia macam mana , aku paham apa yg dia nak , apa yg dia suka & tak suka . aku kenal siapa bakal suamiku ^_^ . sedangkan nabi pun tak pernah tunjuk depan orang yg dia sayang isteri dia kan :) 

tahun ni rasa-2 nya dia sangat happy owt . nak tahu sebab pa ? raya tahun ni tema baju raya oren . aku yg cadangkan warna tu . tiba-2  family dia join sekali oren , 1st time la sama ngan aku . dia pun rasa happy la kan . then , time family aku buat open house dia dapat join sekali . dengan sedaya upaya dia habiskan keje cepat-2 semata-mata nak join open house kali ni . tak mau jadi macam tahun lepas dah , dia tak dapat join sebab kena keje sampai lewat petang . baju raya dia dah bawak tinggal kat rumah aku pagi tu , then balik keje bagi dia minum sat teros pi tukaq baju melayu . nak amik gambar punya pasai , baju sama tema la katakan :) tahun lepas tak dapat amik gambar sama :( memang seronok la open house tahun ni , happy sangat-3 .




tahun ni pun dia buat open house juga , biasa-2 ja la . aku pi rumah dia dalam 2 jam then balik , sebab dah lama dok borak ngan mak dia , kawan dia pun nak mai time tu , malas nak menyemak kat situ lama-2 . haha
rasanya cerita yg paling buat dia happy sangat , dia dapat adik baruu owt . mula-2 macam tak percaya ja , mak dia pun tak tahu tiba-2 dah ada sampai dah 6 bulan . rezeki la kan , dapat lah pulak dia adik perempuan , memang rezeki sungguh laa :) alhamdulillah . aku pun rasa dok tingin nak adik lagik sorang , boley dak cakap kat mama . haha , aku ni tingin nak adik laki tapii tak tahu la kan . semua tu Allah yg tentukan :) 

tahun ni memang takda pi mana la sebab dia busy sangat-2 lepas adik dia lahir . dia kena jaga makan minum keluarga dia la , kemas rumah bagai la , macam-2 la . tu yg takda masa sangat , nak jumpa pun susah . tapi lepas ja mak dia habis pantang ringan la sikit keje dia . dah boley jumpa tiap-2 hariii , hehe :D jumpa adik dia pun belum lagi , tah bila agaknya dapat pi tengok , hmm . even mak dia dah habis pantang pun , dia bukan nya boley pi mana sangat . tu pasai la tahun ni tak dapat pi jalan-2 dengan dia . selalunya macam tahun lepas cuti , pi mandi manda kat Sg Gabai dengan family aku . tahun ni ingatkan nak pi melaka / I-CITY shah alam tapi tak boley . hmm , dapat pi jalan-2 putrajaya jela . tu pun sat ja sebab hujan . lagi pun sekarang nih kan musim hujan , tak ley nak buat pa lah . tahun depan pulak aku sPm , memang tak dapat kuar la kan . tunggu aku habis sPm laa nampaknya . 

tahun depan dia ada konvo , dalam bulan 9 camtuh owt . tak saba rasanya nak pi tengok dia konvo , camna la agaknya haha :D aku pulak yg terlebih excited :) tingin nak tengok camna orang konvo ni , esok-2 aku pulak haha . hope tahun depan kenangan kami lebih indah dari kenangan tahun ni , amin :)



pi makan Steambot bersama bakal suami dan family tersayang :)


bersiar-siar di Putrajaya yooo :)


wayang time at Berjaya Times Square :)